Tuesday, 23 December 2014

5 Sebab Anda Perlu Ambil Vitamin C (Sustained Release Vita-C Plus)

Teks : Iszuraini Ismail
 
Assalamualaikum wrh. wbt.
 
Sekian lama juga tidak menulis di blog ini. Rindu pastinya. Maaf, kerana sedikit urusan lain yang perlu saya uruskan. Lega, setelah selesai dan kami berjaya lakukannya mengikut perancangan yang diaturkan. Alhamdulillah.
 
Dalam kesibukan menguruskan hal bisnes, urusan peribadi dan keluarga terutamanya, tetap tidak pernah lupa untuk saya mengambil suplemen mengikut kesesuaian masa saya. Memanglah, ibu menyusukan anak kecil ini perlukan tenaga luar biasa. Paling penting tidak boleh tidak sehari tanpa Vitamin C!
 
Maka, entri hari ini saya terpanggil untuk berkongsikan sedikit ilmu mengenai keunikan dan keistimewaan Vitamin C (Sustained Release Vita-C Plus).
 
Terdapat 2 keunikannya berbanding Vitamin C yang lain:-
 
1.) Dengan penambahan 120mg Bioflavonoids kompleks, membantu dalam penyerapan Vitamin C dan mencegah proses oksidasi Vitamin C.
 
2.) Dengan sistem Proprietari, pembebasan Vitamin C dilakukan secara perlahan-lahan selama 5 jam. (satu jam : 1 1/2 buah oren).
 
Vitamin C (Sustained Release Vita-C Plus) memang diyakini selamat dan natural. Ia juga merupakan produk pertama yang menawarkan pembebasan Vitamin C secara semulajadi menggunakan sistem Proprietari, di mana pembebasan Vitamin C yang dilepaskan selama 5 jam secara perlahan-lahan bagi menyediakan nutrien anti-oksidan yang mencukupi.
 
Anda juga perlu tahu, 3 kuasa vitamin C yang menjadikannya begitu istimewa iaitu:-
 
1.) Sebagai anti-oksidan yang kuat.
 
2.) Membantu dalam penghasilan kolagen.
 
3.) Memberi kulit yang lebih cerah, tegang dan gebu.
 
Vitamin C penting dalam penghasilan kolagen dan lain-lain tisu penghubung yang membantu dalam mengekalkan kulit yang anjal dan terpelihara. Vitamin  C juga merupakan anti-oksidan yang membantu untuk melawan radikal bebas, bahan cemar yang boleh menyebabkan penuaan kulit pra-matang.
 
Untuk kekal muda dan menawan, jom kita menggantikan jumlah kolagen yang hilang dengan Vitamin C (Sustained Release Vita-C Plus).
 
Sekian dulu perkongsian mengenai Vitamin C petang ini. Jom solat maghrib dulu.
 
Salam sayang Hannan dan Hannah dari saya.

No comments:

Post a Comment